Obrobka termiczna miesa mielonego

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacje od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Vivese Senso Duo Oil

Prasa do kotletów znajduje użycie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w części zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej ilości rozbitych plastrów w rozwoju krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w porządku godziny, przy czym ciało nie pewno być mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi niezmiernie łatwa, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punkcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności umieszczających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, kładąc się na kompetencji i doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku zwraca na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.